Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εργαζόμενοι Ταμείων: «Μαγική εικόνα» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ
[Euro2day]: Εργαζόμενοι Ταμείων: «Μαγική εικόνα» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

[Euro2day]: Εργαζόμενοι Ταμείων: «Μαγική εικόνα» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

Μόνο για περιορισμό του ελλείμματος του ΕΦΚΑ μιλά η ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Βλέπουν σημαντικές απώλειες στις νέες συντάξεις που ξεκινούν από τα 77 ευρώ και κλιμακώνονται.

Έλλειμμα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, αντί πλεονάσματος βλέπει στον ΕΦΚΑ, για το 2017 η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ).

Κατά τη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου τους, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στοιχεία και για το ύψος των νέων συντάξεων, αλλά και για τις επερχόμενες περικοπές, δείχνοντας ότι οι απώλειες για τους συνταξιούχους, παλαιούς και νέους ξεκινούν από 77 ευρώ και αυξάνονται σημαντικά, κατά περίπτωση.

“Πονοκέφαλο” προκαλούν και οι εκκρεμείς συντάξεις. Βάσει των στοιχείων της ΠΟΠΟΚΠ, οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούν ανέρχονται σε 77.492 και οι επικουρικές συντάξεις σε 91.855. Για πολλές κατηγορίες με παράλληλο χρόνο ασφάλισης, πολλαπλή ασφάλιση σε δύο εργοδότες, ή εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ, διαδοχική ασφάλιση, καθώς και συντάξεις θανάτου από εργατικό ατύχημα δε έχει «ανοίξει» το λογισμικό και δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν.

Μιλώντας στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρούκλης επεσήμανε πως παρά τον «βομβαρδισμό» δηλώσεων τόσο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσο και από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, σχετικά με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ύψους 1,52 δισ. ευρώ, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Το έλλειμμα του ταμείου προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!