Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ερχονται νέοι αυτοκινητόδρομοι και σιδηροδρομικές επεκτάσεις
[Euro2day]: Ερχονται νέοι αυτοκινητόδρομοι και σιδηροδρομικές επεκτάσεις

[Euro2day]: Ερχονται νέοι αυτοκινητόδρομοι και σιδηροδρομικές επεκτάσεις

Περισσότερα από τριάντα οδικά και σιδηροδρομικά έργα περιλαμβάνονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών. Προτεραιότητα στις διεθνείς διασυνδέσεις για την ενίσχυση των εμπορευματικών μεταφορών και στην αναβάθμιση τοπικών αξόνων.

Είκοσι μεγάλα οδικά έργα και 12 σιδηροδρομικά έργα περιλαμβάνονται στο ΕθνικόΣτρατηγικόΣχέδιοΜεταφορών (ΕΣΣΜ) που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σενάριο του ΕΣΣΜ, συνολικά περίπου 415χιλιόμετρα οδικών τμημάτων που προβλέπεται πως θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση, «πρέπει να αποτελέσουν το αντικείμενο περαιτέρω μελέτης κατά την προετοιμασία των προτάσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών». Τα υπόλοιπα 770χιλιόμετρα «θα μπορούσαν να μελετηθούν εν μέρει ανάλογα με την τελική στρατηγική που θα υιοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση και τους διαθέσιμους πόρους».

Από τον κατάλογο των έργων προκύπτει πως κύρια προτεραιότητα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της μελλοντικής κυκλοφοριακής συμφόρησης σε τμήματα του δικτύου, αλλά και οι διεθνείςδιασυνδέσεις της χώρας ώστε να ενισχυθεί η διακίνηση εμπορευμάτων. Σημειώνεται πως εκτός από τα έργα υποδομής, στο ΕΣΣΜ προβλέπονται και πρωτοβουλίες για την εγκατάσταση / αναβάθμιση ΕυφυώνΣυστημάτωνΜεταφορών (Intelligent Transport Systems – ITS) προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Στον κατάλογο των έργων περιλαμβάνονται:

1. Κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη.

2. Αύξηση χωρητικότητας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου (Α/Δ) Α1, νότιο τμήμα Σχηματάρι (κόμβος με Α11) – Λαμία (ITS και άλλα εργαλεία διαχείρισης κυκλοφορίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!