Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: EquiFund : Τρείς χρηματοδοτήσεις προς ελληνικές επιχειρήσεις «σπάνε το ρόδι»
[Euro2day]: EquiFund : Τρείς χρηματοδοτήσεις προς ελληνικές επιχειρήσεις «σπάνε το ρόδι»

[Euro2day]: EquiFund : Τρείς χρηματοδοτήσεις προς ελληνικές επιχειρήσεις «σπάνε το ρόδι»

Άμεση η ενεργοποίηση των υποταμείων που θα διαχειριστούν 260 εκατ.ευρώ και θα αναζητήσουν περίπου ισόποση μόχλευση. Marathon VC και Uni.Fund κόβουν πρώτα το νήμα των χρηματοδοτήσεων.

Τρεις νέες χρηματοδοτήσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις μετρά ήδη μέσα στο 2018, ο «φάκελος» του EquiFund και των 9 υποταμείων που το εκπροσωπούν. Το συγκεκριμένο στοιχείο δόθηκε νωρίς στη χθεσινή δημόσια εκδήλωση παρουσίασης του επενδυτικού εγχειρήματος από τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογράμμισε πως στο συγκεκριμένο project το Ίδρυμα, αφήνει τον «κοινωφελή» του χαρακτήρα και εισέρχεται ως επενδυτής.

Στην πράξη την ευθύνη των χρηματοδοτήσεων, τη διαχείριση των 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, και των 60 εκατ. ευρώ από το EIF αναλαμβάνουν τα 9 υποταμεία που χωρίζονται σε τρεις πυλώνες εστίασης (ανά είδος, μέγεθος και χαρακτήρα επιχείρησης).

Σ’αυτό το πλαίσιο ήδη το Marathon VC, το οποίο εντάσσεται στο δεύτερο «παράθυρο» (early stage window), αυτό των επενδύσεων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και που δραστηροποιούνται σε τεχνολογικούς τομείς έχει επενδύσει στην ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management. Σύμφωνα με τον partner του fund, κ. Γιώργο Τζιραλή, σύντομα αναμένεται ακόμη μία νέα χρηματοδότηση σε τεχνολογική εταιρία.

Αν και ο ίδιος απέφυγε να ονοματίσει το νέο επενδυτικό πλάνο, εν τούτοις, επανέλαβε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του fund.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!