Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επίσημο τερματισμό του πολέμου συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα
[Euro2day]: Επίσημο τερματισμό του πολέμου συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα

[Euro2day]: Επίσημο τερματισμό του πολέμου συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα

Στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του προέδρου της Ν.Κορέας και του ηγέτη της Β. Κορέας, τα δυο γειτονικά κράτη ίσως δημοσιεύσουν κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει πως θα επιζητήσουν την άμβλυνση των στρατιωτικών εντάσεων και τον τερματισμό του πολέμου.

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συζητούν σχέδια για την ανακοίνωση του επίσημου τερματισμού της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δυο χωρών, που τεχνικά βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο, σύμφωνα με την εφημερίδα Munhwa Ilbo, η οποία επικαλείται αξιωματούχο της Νότιας Κορέας που δεν κατονομάζεται, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τα δυο γειτονικά κράτη ίσως δημοσιεύσουν κοινή ανακοίνωση που θα αναφέρει πως θα επιζητήσουν την άμβλυνση των στρατιωτικών εντάσεων και τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συνθήκη για να αντικαταστήσει την εκεχειρία του 1953, η οποία έβαζε τέλος στον Πόλεμο της Κορέας, και ΗΠΑ και Β. Κορέα βρίσκονται σε αντιπαράθεση από τότε που έληξαν επισήμως οι εχθροπραξίες. Μια επιτυχής σύνοδος μεταξύ του Μουν και του Κιμ θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για συνάντηση μεταξύ του Κιμ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται μεταξύ εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!