Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επικίνδυνες ισορροπίες στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Επικίνδυνες ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Επικίνδυνες ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

Γιατί οι ξένοι επιλέγουν την αποχή από τα ελληνικά assets και η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη. Αδυναμία καταγράφεται σε ισχυρούς τίτλους της εγχώριας αγοράς. Ποια είναι η τεχνική εικόνα για τις τέσσερις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Με καθαρές αξίες συναλλαγών λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ, η ψυχολογία παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτη, καθώς οι ξένοι επενδυτές απέχουν εντελώς από τα εγχώρια assets.

Η φάση «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» σαφώς και θα διαταραχθεί και η κίνηση που θα ακολουθήσει θα είναι βίαιη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί το timing και κυρίως η κατεύθυνση. Η ανάλωση χρόνου σε κάθε περίπτωση δεν είναι με το μέρος των αγοραστών, ειδικά τώρα που πολλές σημαντικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνουν αδυναμία να κρατηθούν.

Για να επιστρέψει το θετικό σενάριο στο προσκήνιο, οι αγοραστές στις επόμενες συνεδριάσεις πρέπει να επιστρέψουν στην περιοχή των 765 μονάδων αρχικά. Η εικόνα βελτιώνεται αρκετά με κίνηση πάνω από τις 785-792 μονάδες που ήταν και το τοπικό υψηλό. Σε αυτά τα επίπεδα συγκλίνουν και ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών, αλλά και των 55 ημερών. Η επόμενη σημαντική στήριξη εδράζει στις 735 μονάδες και τις 700 μονάδες, όπου είναι τα χαμηλά δωδεκαμήνου. Αν συνεχίσει η συναλλακτική δραστηριότητα σε τόσο χαμηλά επίπεδα, το βλέμμα θα παραμείνει στις στηρίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!