Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιδοτήσεις ως 70% για νέα clusters στην Κεντρική Μακεδονία
[Euro2day]: Επιδοτήσεις ως 70% για νέα clusters στην Κεντρική Μακεδονία

[Euro2day]: Επιδοτήσεις ως 70% για νέα clusters στην Κεντρική Μακεδονία

Επιδότηση έως και 70% μπορούν να λάβουν οι οντότητες που θα προχωρήσουν στη σύσταση συνεργατικών σχηματισμών στην περιφέρεια. Ποιοι τομείς «πριμοδοτούνται». Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν. Ο προϋπολογισμός και οι επιλέξιμες δαπάνες.

Στη δημιουργία 6 έως 7 clusters στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αποσκοπεί η δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Με προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 4 εκατ. ευρώ και με το ύψος της επιδότησης να κυμαίνεται μεταξύ 50% έως 70% (ανάλογα με το είδος της δαπάνης), στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ίδρυσης ή αναβάθμισης της λειτουργίας συνεργατικών σχηματισμών για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, clusters μπορούν να συσταθούν στους τομείς της Αγροδιατροφής, των Δομικών Υλικών, της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης, του Τουρισμού, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των Τεχνολογιών Ενέργειας, των Τεχνολογιών Περιβάλλοντος» και των Τεχνολογιών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Για να συσταθεί ένα cluster, θα πρέπει να ιδρυθεί μία νομική οντότητα (δικαιούχος φορέας) που θα διαχειρίζεται το συνεργατικό σχηματισμό. Στη συνέχεια, ο δικαιούχος φορέας θα ορίσει υπεύθυνο συντονισμού και επικοινωνίας στις αρμοδιότητές του οποίου συμπεριλαμβάνονται η ευθύνη του σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης των ενεργειών που προβλέπονται στο σχέδιο δράσης που έχει υποβάλλει ο φορέας και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του φορέα με τους χρήστες του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!