Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιχειρήσεις: Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας αλλά…
[Euro2day]: Επιχειρήσεις: Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας αλλά…

[Euro2day]: Επιχειρήσεις: Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας αλλά…

Με βάση τα φετινά στοιχεία της οικονομίας εκπονούν οι επιχειρήσεις τους προϋπολογισμούς του 2018. Γιατί πιστεύουν ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας και οι λόγοι για τους οποίους παίρνουν αποστάσεις από την κυβερνητική αισιοδοξία.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των προϋπολογισμών τους για το 2018, οι περισσότερες εγχώριες επιχειρήσεις διστάζουν να πιστέψουν τους φιλόδοξους κυβερνητικούς στόχους για την οικονομία, ωστόσο θεωρούν ότι τα χειρότερα… βρίσκονται ήδη πίσω μας.

«Από το 2014 έως σήμερα, το ΑΕΠ της χώρας έχει μείνει περίπου σταθερό και αυτό έχει οδηγήσει σε μια ευρύτερη πεποίθηση ότι τα χειρότερα για την οικονομία τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβούν κάμποσα πράγματα ακόμη προκειμένου η πλειονότητα των επιχειρήσεων να χτίζει τους προϋπολογισμούς της πάνω σε ανοδικά σενάρια, τα οποία θα συνοδεύονται από επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού».

Αυτά δηλώνει στο Euro2day.gr οικονομικός διευθυντής εισηγμένης εταιρείας, συμπληρώνοντας πως «τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μικτά. Από τη μια πλευρά, οι πρώτες ενδείξεις για το 2018 είναι ανοδικές τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στη βιομηχανία και κάποιους καταναλωτικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα αυτόν των οχημάτων.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι ξεκινούμε από μια πολύ χαμηλή βάση ΑΕΠ, πως σοβαρά projects όπως το Ελληνικό καρκινοβατούν και πως ο κίνδυνος ανατροπής των δεδομένων παραμένει σημαντικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!