Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιχειρήσεις: Ανάγκες χρηματοδότησης 25 δισ.!
[Euro2day]: Επιχειρήσεις: Ανάγκες χρηματοδότησης 25 δισ.!

[Euro2day]: Επιχειρήσεις: Ανάγκες χρηματοδότησης 25 δισ.!

Τι αποκαλύπτει έρευνα της Grant Thornton για την εικόνα των επιχειρήσεων. Στα 14 δισ. ευρώ το έλλειμμα κεφαλαίου κίνησης. Το 25% των επιχειρήσεων, με τόκους υψηλότερους από τα λειτουργικά κέρδη! Ποιες εταιρείες αποτελούν τα νέα πρότυπα ανάπτυξης.

Γιγάντιες ανάγκες χρηματοδότησης συνεχίζουν να εμφανίζουν οι εγχώριες επιχειρήσεις καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών κυβέρνησης και τραπεζών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβληματικών εταιρικών- δανείων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα κλαδικής έρευνας, με τίτλο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Οικοδομώντας την Ανάπτυξη», που διενήργησε η Grant Thornton και παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων «Growth Awards», θεσμό που συνδιοργανώνουν η ελεγκτική εταιρεία με την Eurobank.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία εξέτασε την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους, μεταξύ των ετών 2009-15, το 50% του δείγματος κατάφερε, κατά την εξεταζόμενη επταετία, να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του.

Από τις παραπάνω εταιρείες, όμως, μόλις το 40% κατάφερε να μετουσιώσει την αύξηση των πωλήσεων σε επιπρόσθετη- κερδοφορία, εξέλιξη που αποτυπώνει την τακτική αρκετών επιχειρήσεων να κερδίζουν μερίδια αγοράς με πωλήσεις κάτω του κόστους.

Οι εταιρείες που αύξησαν την περίοδο 2009-15 πωλήσεις και κερδοφορία παρουσιάζουν σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης της Grant Thornton τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τις οποίες συνδυάζουν με χρηματοοικονομική υγεία.

Μόλις το 25% των επιχειρήσεων του δείγματος μπορεί να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, 1 στις 4 επιχειρήσεις του δείγματος ( σ.σ το 25%) παρουσιάζει έλλειμμα κεφαλαίου κίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!