Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιχειρηματική Αποστολή ΣΕΒ, ΣΕΒΕ και Enterprise Greece σε Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη
[Euro2day]: Επιχειρηματική Αποστολή ΣΕΒ, ΣΕΒΕ και Enterprise Greece σε Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη

[Euro2day]: Επιχειρηματική Αποστολή ΣΕΒ, ΣΕΒΕ και Enterprise Greece σε Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη

Πάνω από 200 B2B συναντήσεις για τις Ελληνικές εταιρείες. Ο ΣΕΒ υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας (MoUs) με την Ομοσπονδία Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης (SMF), το Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HTCC).

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και o Οργανισμός Enterprise Greece με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών. Την αποστολή συνόδευσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Ταϊλάνδη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το διεθνές εμπόριο αντιπροσωπεύει το 122% του ΑΕΠ της. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι σταθεροί και αντανακλούν μια ανθεκτική οικονομία που το 2018 είχε μεγέθυνση της τάξης του 4,6%. Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κυβέρνησης αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τις μακροπρόθεσμες οικονομικές επιδόσεις της χώρας, μέσω της ανάπτυξης σιδηροδρομικών, οδικών και αερολιμενικών υποδομών.

Η Σιγκαπούρη, από την άλλη πλευρά, έχει ισχυρή οικονομία, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2,9% το 2018. Εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2,5% το 2019 και κατά 2,7% το 2020. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο, ενώ η ανεργία από τις χαμηλότερες παγκοσμίως. Οι βασικοί παράγοντες ανάπτυξης της χώρας είναι το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και οι δυνατές εξαγωγικές της επιδόσεις, που αντιπροσωπεύουν το 180% του ΑΕΠ.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 14 Ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των μετάλλων, των φαρμάκων, των χημικών, των τροφίμων, των ποτών και των υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!