Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιχειρηματικά δάνεια: Προσδοκίες με το… σταγονόμετρο
[Euro2day]: Επιχειρηματικά δάνεια: Προσδοκίες με το… σταγονόμετρο

[Euro2day]: Επιχειρηματικά δάνεια: Προσδοκίες με το… σταγονόμετρο

Πώς σχολιάζουν επενδυτικοί οίκοι και παράγοντες της αγοράς την πορεία των επιχειρηματικών δανείων και τις προοπτικές εξέλιξής τους κατά τα επόμενα χρόνια. Η βούληση των τραπεζών, οι κινήσεις του ΧΑ και τα μεγάλα εμπόδια.

Οσο και αν η πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό παρουσιάσει κάποια βελτίωση μέσα στα επόμενα χρόνια, όλα δείχνουν πως θα απέχει πάρα πολύ από τα επιθυμητά επίπεδα, όπως τουλάχιστον εκτιμά η πλειονότητα των οικονομικών παραγόντων.

Οι αισιόδοξοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι κατά τα επόμενα χρόνια θα δούμε αξιοσημείωτη αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, τροφοδοτούμενη από το ανοδικό ΑΕΠ και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του κινδύνου της χώρας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «σημαντικό ποσοστό των αυξημένων καταθέσεων θα κατευθυνθεί στην αγορά με τη μορφή δανείων και ειδικότερα στις επιχειρήσεις, καθώς η λιανική τραπεζική θα συνεχίσει να κινείται με υποτονικούς-αρνητικούς ρυθμούς». Σε αυτό το μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκαν και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στις τοποθετήσεις τους στο Φόρουμ των Δελφών , καθώς διατύπωσαν την εκτίμηση πως η χρονιά θα φέρει θετική πιστωτική επέκταση, ενώ δήλωσαν έτοιμοι να σηκώσουν το χρηματοδοτικό βάρος επιχειρηματικών δανείων.

Ο πονοκέφαλος

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ωστόσο ότι οι τράπεζες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τις απαιτούμενες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, το ύψος των οποίων προσεγγίζει ή και υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ!

«Οι τράπεζες θέλουν διακαώς να αυξήσουν τη χορηγητική τους βάση με αξιόπιστες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη βάση υγιούς κερδοφορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!