Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες έρευνες υδρογονανθράκων
[Euro2day]: Επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες έρευνες υδρογονανθράκων

[Euro2day]: Επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες έρευνες υδρογονανθράκων

Οι πέντε θαλάσσιες περιοχές που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Ανεπίσημες επαφές της ΕΔΕΥ με πετρελαϊκές. Αύριο υπογράφονται οι συμβάσεις παραχώρησης για «Ιόνιο» και «οικόπεδο 10».

Εκδηλωμένο ενδιαφέρον από πετρελαϊκές εταιρίες φέρεται να υπάρχει για τις νέες πέντε παραχωρήσεις που έχει ετοιμάσει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Όπως αναφέρουν πηγές του Euro2day.gr, η ΕΔΕΥ έχει γίνει αποδέκτης ανεπίσημων προτάσεων – δηλαδή δεν έχουν υποβληθεί επίσημα αιτήματα – από μεγάλους ομίλους εξόρυξης υδρογονανθράκων οι οποίοι ιδίως στα διεθνή συνέδρια βολιδοσκοπούν την ελληνική αρχή για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Το… μάτι της πετρελαϊκής βιομηχανίας έχει στραφεί πάνω στα πέντε νέα θαλάσσια οικόπεδα. Όπως φαίνεται και από το χάρτη που δημοσιεύεται τα δύο βρίσκονται στο Κεντρικό Ιόνιο Βόρεια και Νότια, το τρίτο είναι Νότια της Πελοποννήσου και τα άλλα δύο Νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα το Κεντρικό και Ανατολικό τμήμα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων εταιριών έχουν βρεθεί τα δύο νέα θαλάσσια οικόπεδα στην Κρήτη που γειτνιάζουν με εκείνα «Νοτιοδυτικά» και «Δυτικά» της Κρήτης για τα οποία έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία των εταιριών «Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ». Η ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχει γεωλογικές ομοιότητες με εκείνη της Αιγύπτου όπου βρέθηκε το μεγάλο κοίτασμα του Ζορ.

Οι ίδιες πηγές θέλουν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να τηρούν για την ώρα στάση αναμονής ενόψει της προεκλογικής περιόδου αλλά και της συνολικής οικονομικής κατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!