Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται
[Euro2day]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται

[Euro2day]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται

Αποδεκτές έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού «προτάσεις» της ΔΕΠΑ που αφορούν τις ποσότητες φυσικού αερίου οι οποίες δατίθενται μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών αλλά και θέματα με την πρόσβαση σε σημεία διασύνδεσης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε ομοφώνως και αποδέχθηκε πρόταση της ΔΕΠΑ Α.Ε. για τροποποίηση των δεσμεύσεων που υιοθετήθηκαν με προγενέστερες αποφάσεις (υπ’ αριθ. 551/2012, 589/2014, 596/2014, 618/2015) της και ειδικότερα:

(α) την αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που διατίθενται μέσω του προγράμματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών και την τροποποίηση επιμέρους παραμέτρων λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος, ενόψει και της επικείμενης ετήσιας δημοπρασίας, και

(β) την τροποποίηση των επιμέρους όρων που έχουν τεθεί στη ΔΕΠΑ αναφορικά με τη δέσμευση δυναμικότητας στα σημεία εισόδου του ΕΣΦΑ και, ακολούθως, την επανεξέταση της σχετικής δέσμης δεσμεύσεων, με γνώμονα την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μετάβασης στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την κατανομή δυναμικότητας στα σημεία διασύνδεσης και για τη διαχείριση συμβατικής συμφόρησης (βάσει των Ευρωπαϊκών Κανονισμών 984/2013 και 715/2009 αντιστοίχως).

Ειδικότερα, με βάση τις τροποποιημένες δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΔΕΠΑ:

Αναφορικά με τη διάθεση ποσοτήτων φ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!