Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εως τις 7 Ιανουαρίου 2020 οι αιτήσεις για τη Biennale 2020
[Euro2day]: Εως τις 7 Ιανουαρίου 2020 οι αιτήσεις για τη Biennale 2020

[Euro2day]: Εως τις 7 Ιανουαρίου 2020 οι αιτήσεις για τη Biennale 2020

Το Υπουργείο καλεί διπλωματούχους αρχιτέκτονες ή ομάδες αρχιτεκτόνων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το θέμα “How we live together?”.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο επίσημος φορέας της ελληνικής συμμετοχής στη Biennale 2020, τη 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, στη Βενετία.

Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποιείται μέσω του Εθνικού Επιτρόπου, υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της θέσης του Επιμελητή (Curator) της εθνικής μας συμμετοχής, η οποία έχει καταληκτική προθεσμία αιτήσεων την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.

Το Υπουργείο καλεί διπλωματούχους αρχιτέκτονες ή ομάδες αρχιτεκτόνων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το θέμα που επέλεξε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας κ. Hashim Sarkis curator της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, “How we live together?”.

Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς μέσω της συμμετοχής σε αυτήν δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της ελληνικής αρχιτεκτονικής στον διεθνή χώρο. Επιπλέον, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η πρόταση που θα επιλεγεί, θα παρουσιαστεί στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου, κτηρίου ιστορικής σημασίας, κτισμένου σε «νεοβυζαντινό» ύφος την περίοδο 1931-1934.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!