Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενστάσεις από εισαγγελείς για το νέο Ποινικό Κώδικα
[Euro2day]: Ενστάσεις από εισαγγελείς για το νέο Ποινικό Κώδικα

[Euro2day]: Ενστάσεις από εισαγγελείς για το νέο Ποινικό Κώδικα

Ο πρόεδρος της Ενώσεως Εισαγγελέων επισήμανε τον κίνδυνο άμεσης παραγραφής λόγω της μετατροπής πολλών αδικημάτων από κακουργήματα σε πλημμελήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, η μη καταβολή ΦΠΑ, η λαθρεμπορία, η αρχαιοκαπηλία και άλλα.

Τις επιφυλάξεις του για το κατα πόσο κάποια άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα είναι εφαρμοστέα, αλλά και τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών σε σειρά σοβαρών αδικημάτων, λόγω της μετατροπής τους από κακουργήματα σε πλημμελήματα εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε οτι ακόμα και θετικές ρυθμίσεις που εισάγονται, δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην πράξη ελλείψει υποδομών, αλλά και του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην παροχή κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα να επιβάλλεται ως κύρια ποινή. Όπως επεσήμανε, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς τα στατιστικά δεδομένα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καταδεικνύουν, ότι υπάρχουν 1.000 περιπτώσεις καταδίκων που παρέχουν κοινωφελή εργασία και εποπτεύονται όλοι από εννέα συνολικά Επιμελητές Κοινωνικής Αρωγής.

“Επικροτούμε την νομοθετική πρωτοβουλία αλλά έχουμε και ενστάσεις, τις οποίες θα καταθέσουμε στον υπουργό Δικαιοσύνης και ελπίζουμε να εισακουστούμε”, είπε ο κ.Μιχαηλίδης.

Ο ίδιος επίσης διατύπωσε ενστάσεις μεταξύ άλλων για :

-Τις διατάξεις που προβλέπουν, ότι η απιστία και η απάτη σε βάρος του Δημοσίου θα διώκονται στο εξής όχι αυτεπάγγελτα αλλά μόνον μετά από μήνυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!