Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενισχύσεις 350 εκατ. ευρώ από τη «Γενική Επιχειρηματικότητα»
[Euro2day]: Ενισχύσεις 350 εκατ. ευρώ από τη «Γενική Επιχειρηματικότητα»

[Euro2day]: Ενισχύσεις 350 εκατ. ευρώ από τη «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Την 1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» του ν. 4399/2016. Ποιοι μπορούν να υπαχθούν. Ο ελάχιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά επιχείρηση.

Έναν ακόμη μήνα έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την 1η Ιουλίου 2019, αντί για την 31η Μαϊου λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Γενική Επιχειρηματικότητα» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και στο συγκεκριμένο κύκλο, πρόκειται να διατεθούν 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 210 εκατ. με τη μορφή και της φορολογικής απαλλαγής και τα 140 εκατ. ως επιχορήγηση, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης, ή επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο κύκλου του καθεστώτος, υποβλήθηκαν 427 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,28 δισ. ευρώ και στη δεύτερη 511 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,76 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου και έχουν μία από τις ακόλουθες μορφές:

  • Ατομική επιχείρηση.
  • Εμπορική εταιρεία.
  • Συνεταιρισμός.
  • Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ), Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!