Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενα βήμα πιο κοντά στη υποδόση του 1,7 δισ.
[Euro2day]: Ενα βήμα πιο κοντά στη υποδόση του 1,7 δισ.

[Euro2day]: Ενα βήμα πιο κοντά στη υποδόση του 1,7 δισ.

Τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης του 1,7 δισ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών φαίνεται να ανοίγουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τη ροή πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τα στοιχεία δείχνουν πληρωμή 2,029 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, υπερκαλύπτοντας τον στόχο πληρωμών τουλάχιστον του 80% των κεφαλαίων που είχαν διατεθεί (1,8 δισ. ευρώ) για τον λόγο αυτό κατά την προηγούμενη εκταμίευση από τον ESM.

Στις 10 Οκτωβρίου, το Eurogroup έλαβε την πολιτική απόφαση εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ που σχετιζόταν με την ικανοποίηση των 15 προαπαιτούμενων και αφορούσαν σε δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους. Εκκρεμεί για τη φυσική εκταμίευση των κεφαλαίων η συνεδρίαση του ΔΣ του ESM.

Για το υπόλοιπο 1,7 δισ. ευρώ, το Eurogroup ζήτησε τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν πέσει στην αγορά τουλάχιστον το 80% των κεφαλαίων που είχαν προηγουμένως εκταμιευτεί για αυτό τον λόγο.

Το κριτήριο αυτό φαίνεται πλέον να ικανοποιείται. Πλην όμως, υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!