Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ένα στα τρία «κόκκινα» δάνεια θα γίνει ενήμερο
[Euro2day]: Ένα στα τρία «κόκκινα» δάνεια θα γίνει ενήμερο

[Euro2day]: Ένα στα τρία «κόκκινα» δάνεια θα γίνει ενήμερο

Τι προβλέπουν οι στόχοι των τραπεζών για την επόμενη τριετία. Πόσα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα αναμένεται να ρυθμιστούν και να εξυπηρετηθούν ομαλά. Αυξήθηκαν στο γ΄ τρίμηνο τα προβληματικά εταιρικά δάνεια. Μικρή υποχώρηση προβλέπεται το 2017.

Μόλις το 29% των προβληματικών δανείων προβλέπεται να καταστεί ενήμερο ως το τέλος του 2019, ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων ρυθμίσεων, που θα διενεργήσουν οι τράπεζες, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures NPEs) του συνόλου των εγχώριων τραπεζών τον Ιούνιο του 2016 ανερχόταν σε 106,9 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εκτός ισολογισμού στοιχεία ύψους 1,5 δισ. ευρώ (σ.σ σύνολο 108,4 δισ. ευρώ). Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν στις ατομικές και όχι στις ενοποιημένες καταστάσεις..

Από τα παραπάνω δάνεια με βάση τους επιχειρησιακούς στόχους, που κατέθεσαν οι τράπεζες για την περίοδο 30 Ιουνίου 2016 ως 31 Δεκεμβρίου 2019, προβλέπεται να επανέλθει σε κατάσταση τακτικής εξυπηρέτησης, κυρίως μέσω επιτυχών ρυθμίσεων, μόλις το 29%, ήτοι δάνεια ονομαστικής αξίας, περίπου 31 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων θα αποτύχει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες υπολογίζουν ότι ως το τέλος του 2019 θα δημιουργηθούν νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 30,4 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!