Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ‘Ενα δισ. το τίμημα για επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»
[Euro2day]: ‘Ενα δισ. το τίμημα για επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

[Euro2day]: ‘Ενα δισ. το τίμημα για επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Σε πολύ υψηλότερο τίμημα, που προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ, “κλειδώνει” η συμφωνία 20ετούς επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η παρέμβαση της Κομισιόν και η έκρηξη του τουρισμού.

Με τίμημα κοντά στο ένα δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από τα 480 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) που είχε προσφέρει αρχικά η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών (ΔΑΑ), αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είχε από την πρώτη στιγμή εκφράσει αντιρρήσεις για την προσφορά που είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ της τότε διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της ΔΑΑ, ετοιμάζεται να εγκρίνει τη συμφωνία. Προϋπόθεση είναι η σημαντική αύξηση του τιμήματος. Στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν πως «οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες είναι σε τελικό στάδιο και δεν αποκλείεται σύντομα να βγει «λευκός καπνός» για τη συμφωνία της επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης (λήγει το 2026) κατά 20 χρόνια (έως το 2046)». Το Euro2day.gr είχε, επίσης, από την πρώτη στιγμή μεταφέρει τον προβληματισμό της αγοράς για το αρχικά συμφωνηθέν τίμημα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν πως οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στις διαδικασίες ολοκλήρωσής της (χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια από το 2016 οπότε και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση) και η πολυπλοκότητα του έργου εντέλει οδήγησαν στην αύξηση του τιμήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!