Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Εμφύλιος» μεταξύ γιατρών για το ν/σχέδιο των Ιατρικών Συλλόγων
[Euro2day]: «Εμφύλιος» μεταξύ γιατρών για το ν/σχέδιο των Ιατρικών Συλλόγων

[Euro2day]: «Εμφύλιος» μεταξύ γιατρών για το ν/σχέδιο των Ιατρικών Συλλόγων

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πάτρας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΙΣ.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τους Ιατρικούς Συλλόγους.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου εκφράζει την αντίθεσή της στο προωθούμενο νομοθέτημα, κάνοντας λόγο για “μέγιστο θέμα ηθικής τάξης”.

Οπως μεταδίδει το iatronet.gr στη διένεξη παρενέβη ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, τονίζοντας πως οι παραπάνω Σύλλογοι μεμψιμοιρούν.

Η κ. Μαστοράκου, πάντως, εκτιμά πως το σχέδιο νόμου έρχεται στο παρά πέντε και πως κυρίαρχος σκοπός του είναι η παράταση της τρέχουσας θητείας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων κατά ένα έτος.

Σημειώνει, δε, πως υπάρχει μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης και συνταγματικότητας, όταν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων περί προκήρυξης εκλογών:

“Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον σκοταδισμού και δημοκρατικής αδιαφάνειας, είναι επιτακτικό να μην επιτραπεί νομοθετικά η μετατροπή των Ιατρικών Συλλόγων σε διοικητικές μαριονέτες”, σχολιάζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Εκτιμά πως την τελευταία διετία είναι σε εξέλιξη μία προσπάθεια απαξίωσης των Ιατρικών Συλλόγων, και επιτίθεται κατά του κ. Βαρνάβα, κάνοντας λόγο για “..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!