Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελβετία: Στάσιμη η οικονομία το γ’ τρίμηνο
[Euro2day]: Ελβετία: Στάσιμη η οικονομία το γ’ τρίμηνο

[Euro2day]: Ελβετία: Στάσιμη η οικονομία το γ’ τρίμηνο

Το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο έπειτα από ανάπτυξη 0,6% το δεύτερο τρίμηνο. Η επιβράδυνση συμπίπτει με μια αποδυνάμωση στη Γερμανία, ενώ η ευρωζώνη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τις ελβετικές εξαγωγές.

Η ελβετική οικονομία παρέμεινε απροσδόκητα στάσιμη στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, εν μέσω αδύναμης ιδιωτικής και κυβερνητικής κατανάλωσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν έμεινε αμετάβλητο κατά τους τρεις μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο, έπειτα από ανάπτυξη 0,6% το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας.

Οι οικονομολόγοι, αντίθετα, ανέμεναν ανάπτυξη 0,3%.

Η οικονομική επιβράδυνση της Ελβετίας συμπίπτει με μια αποδυνάμωση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπου οι αγορές από το εξωτερικό συρρικνώθηκαν ελαφρώς και η επένδυση σε εξοπλισμό υποχώρησε πολύ. Η ευρωζώνη είναι ο κορυφαίος προορισμός της Ελβετίας για εξαγωγές, σημειώνει το πρακτορείο.

Στην ανάπτυξη συνέδραμε μια άνοδος μόλις 0,1% στις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ η επένδυση σε εξοπλισμό ενισχύθηκε κατά 0,5%, ανέφερε το αρμόδιο Υπουργείο.

Η κυβερνητική κατανάλωση υποχώρησε κατά 0,1% και το εμπορικό ισοζύγιο σε αγαθά και υπηρεσίες επίσης είχε αρνητικό αντίκτυπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!