Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελβετία: «Εξαιρετικά υπερτιμημένο» το φράγκο λέει η κυβέρνηση
[Euro2day]: Ελβετία: «Εξαιρετικά υπερτιμημένο» το φράγκο λέει η κυβέρνηση

[Euro2day]: Ελβετία: «Εξαιρετικά υπερτιμημένο» το φράγκο λέει η κυβέρνηση

Τα αρνητικά επιτόκια και η ετοιμότητα για παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος παραμένουν ενδεδειγμένα μέσα για τον περιορισμό της ανατίμησης του φράγκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης.

Η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι το ελβετικό φράγκο παραμένει «πολύ υπερτιμημένο», παρά την πρόσφατη εξασθένησή του έναντι του ευρώ, απηχώντας τις τελευταίες αναφορές της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Swiss National Bank, SNB).
O πρόεδρος της SNB Τόμας Τζόρνταν τόνισε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής του με την κυβέρνηση ότι τα αρνητικά επιτόκια και η ετοιμότητα για παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος παραμένουν ενδεδειγμένα μέσα για τον περιορισμό της ανατίμησης του φράγκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης μετά τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Εξαιρετικά υπερτιμημένο», είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η SNB από τον Σεπτέμβριο, για να περιγράψει το φράγκο, παρά το γεγονός ότι το νόμισμα εξασθένησε στη διάρκεια του καλοκαιριού μετά τη μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!