Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελβετία: Απέσπασαν €3,25 εκατ. από τις οικονομίες μιας γυναίκας
[Euro2day]: Ελβετία: Απέσπασαν €3,25 εκατ. από τις οικονομίες μιας γυναίκας

[Euro2day]: Ελβετία: Απέσπασαν €3,25 εκατ. από τις οικονομίες μιας γυναίκας

Οι ληστές προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έκαναν να πιστέψει ότι κάποιοι κακοποιοί σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της τράπεζας την είχαν βάλει στόχο.

Το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,25 εκατομμυρίων ευρώ) κατάφεραν να αποσπάσουν από μια κάτοικο της Ζυρίχης κάποιοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έκαναν να πιστέψει ότι κακοποιοί ήθελαν να κλέψουν τις οικονομίες της με την συνέργεια υπαλλήλων της τράπεζας στην οποία τις διατηρούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης, στη βόρεια Ελβετία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η επιχείρηση αυτή των ληστών για να αποσπάσουν τα χρήματα από τη γυναίκα διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Ηπρώτη επαφή που είχαν μαζί της ήταν τον Νοέμβριο: Μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός είπε στο θύμα ότι η αστυνομία ερευνά για ένα δίκτυο ληστών που έχει βάλει στο στόχαστρο την τράπεζα, στην οποία διατηρεί τα χρήματά της, με τη συνέργεια υπαλλήλων του πιστωτικού αυτού ιδρύματος, και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει.

Επί μήνες, η γυναίκα δεχόταν καθημερινά μια τηλεφωνική κλήση από τους απατεώνες, οι οποίοι της ζήτησαν να τηρήσει απόρρητη την πληροφορία αυτή για να μην θέσει σε κίνδυνο την έρευνα και της συνέστησαν για να προστατεύσει τις οικονομίες της να κάνει τακτικά ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνα το περιστατικό, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η σπείρα αυτή απέσπασε σε διάστημα αρκετών μηνών συνολικό ποσό 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!