Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σι Τζινπινγκ
[Euro2day]: Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σι Τζινπινγκ

[Euro2day]: Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σι Τζινπινγκ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στη χώρα μας από το 2012, που ανέλαβε την ηγεσία της Κίνας.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC) συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «CHINA: Time of XI», την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπινγκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στη χώρα μας από το 2012, που ανέλαβε την ηγεσία της Κίνας. Από κινέζικης πλευράς στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, αξιωματούχοι του κράτους και της διπλωματίας της Κίνας, όπως ο Υφυπουργός Τύπου κος Guo Weinmin και η Πρέσβυς της Κίνας στην Ελλάδα κα Zhang.

Η εκδήλωση, της οποίας σκοπός είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, αποτελείται από τα εξής μέρη:

1. Την επίσημη τελετή έναρξης των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «National Action». Το θέμα της ταινίας αφορά την έξοδο και μεταφορά αρχικά στην Κρήτη και εν συνεχεία στην Κίνα 15.000 κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, όταν ξέσπασε εκεί ο πόλεμος το 2011. Η Ελλάδα τότε, κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και βοήθησε την κινέζικη κυβέρνηση στη διάσωση των κινέζων πολιτών, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!