Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελληνική πρωτιά σε χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ
[Euro2day]: Ελληνική πρωτιά σε χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ

[Euro2day]: Ελληνική πρωτιά σε χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ

Η χώρα μας κατατάσσεται στην πρώτη θέση με βάση το κριτήριο επενδύσεις/ποσοστό ΑΕΠ. Η χρηματοδότηση φτάνει τα 2,1 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Η συνολική χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ (το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων-ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν (Φεβρουάριος 2018) που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με κριτήριο της επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Γίνεται αναφορά σε:

* Σχέδια υποδομών και καινοτομίας: 12 εγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ με συνολική χρηματοδότηση σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπεται να κινητοποιήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους 5,7 δισ. ευρώ

* Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ): 9 εγκριθείσες συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ συνολική χρηματοδότηση ύψους 319 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται να κινητοποιήσει σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, με περίπου 11.298 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης να επωφελούνται από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Παραδείγματα έργων που υποστηρίζει το ΕΤΣΕ στην Ελλάδα

Αιολικό πάρκο στη Βοιωτία

Η ΕΤΕπ χορηγεί στον όμιλο Terna Energy δάνειο ύψους 24 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τριών νέων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Βοιωτίας στην Κεντρική Ελλάδα. Το έργο αυτό εξυπηρετεί τη στρατηγική χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών της ΕΕ, και θα στηρίξει δεκάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ευρυζωνικό δίκτυο Cosmote

Η ΕΤΕπ χορηγεί στην ελληνική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών Cosmote 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η χρηματοδότηση θα αυξήσει σημαντικά τις επιδόσεις του δικτύου όσον αφορά την ταχύτητα, την ικανότητα και την κάλυψη και θα βελτιώσει την απόδοσή του σε περισσότερες αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!