Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα ελληνικά ψάρια χάνουν μερίδιο στη βρετανική αγορά
[Euro2day]: Τα ελληνικά ψάρια χάνουν μερίδιο στη βρετανική αγορά

[Euro2day]: Τα ελληνικά ψάρια χάνουν μερίδιο στη βρετανική αγορά

Το 2016 οι εξαγωγές ψαριών στη Βρετανία ανήλθαν σε 11,52 εκατ. λίρες, μειωμένες κατά -31% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κερδίζουν την μάχη Τουρκία και Ολλανδία.

Σημαντικό έδαφος έχουν χάσει οι Ελληνικές εξαγωγές ιχθύων και θαλασσινών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως έναντι της Ολλανδίας (πρόκειται για επανεξαγωγή με πηγή κυρίως την Τουρκία) και της Τουρκίας, μεταξύ των ετών 2012 και 2016 στις σημαντικότερες κατηγορίες νωπών και διατηρημένων σε απλή ψύξη, τόσο στο λαβράκι όσο και στην τσιπούρα.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται στη μελέτη για την αγορά ιχθυών και θαλασσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Λονδίνο, υπάρχει σταθερή παρουσία ελληνικών προϊόντων, κυρίως ιχθυοκαλλιέργειας, στη βρετανική αγορά, αν και από το 2012 η τάση είναι πτωτική. Τα κυριότερα είδη είναι το λαβράκι και η τσιπούρα, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα σε αλυσίδες λιανικής.
Ενδεικτκά αναφέρεται ότι το νωπό/διατηρημένο σε απλή ψύξη λαβράκι από μερίδιο 55% το 2012, το 2016 έχει κατέλθει στο 8%, ενώ η νωπή/διατηρημένη σε απλή ψύξη τσιπούρα από μερίδιο 62% το 2012, το 2016 έχει κατέλθει στο 21%.
Συνοπτικά, με μέσο όρο ελληνικών εξαγωγών περίπου 20 εκατ. λίρες κατ’ έτος την τελευταία δεκαετία, το 2016 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 11,52 εκατ. λίρες, μειωμένες κατά -31% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!