Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΚΤ: Σε ιταλικές τράπεζες το ένα τρίτο των «κόκκινων» δανείων
[Euro2day]: ΕΚΤ: Σε ιταλικές τράπεζες το ένα τρίτο των «κόκκινων» δανείων

[Euro2day]: ΕΚΤ: Σε ιταλικές τράπεζες το ένα τρίτο των «κόκκινων» δανείων

Η έκθεση της ΕΚΤ δείχνει ότι 14 μεγάλες ιταλικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με 286 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους.

Oι ιταλικές τράπεζες έχουν περίπου το ένα τρίτο από τα 990 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των μεγάλων τραπεζών στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, η έκθεση της ΕΚΤ δείχνει ότι 14 μεγάλες ιταλικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με 286 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους. 

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από ένα στα 10 ιταλικά δάνεια και στο ένα τρίτο όλων των προβληματικών δανείων στις 124 μεγάλες τράπεζες στην ευρωζώνη. 

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν αφήσει στην άκρη αποθέματα που καλύπτουν το 44,6% του συνόλου του προβληματικού χρέους, επιτυγχάνοντας λόγο κάλυψης πολύ υψηλότερο από αυτόν άλλων χωρών όπως η Κύπρος. 

Πηγές του Reuters δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, ύψους 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει όποια άμεση, περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων μετά το δημοψήφισμα, προκειμένου να στηρίξει τα ομόλογα και να αμβλύνει τις κινήσεις στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!