Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκκρεμείς παροχές πενταετίας πληρώνονται σε εργαζόμενους ΟΤΑ
[Euro2day]: Εκκρεμείς παροχές πενταετίας πληρώνονται σε εργαζόμενους ΟΤΑ

[Euro2day]: Εκκρεμείς παροχές πενταετίας πληρώνονται σε εργαζόμενους ΟΤΑ

Η ρύθμιση αφορά σε παροχές Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος των ετών 2012-2016 οι οποίες αποτιμώνται σε χρήμα και καταβάλλονται σε δικαιούχους εργαζόμενους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν παρακρατείται φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης στις παροχές Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος των ετών 2012-2016 οι οποίες αποτιμώνται σε χρήμα και καταβάλλονται σε δικαιούχους εργαζόμενους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ερμηνεύοντας τις ισχύουσες διατάξεις νόμου καταλήγει στο παραπάνω συμπέρασμα την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι σε ΟΤΑ ανά τη χώρα δεν έχουν λάβει τις συγκεκριμένες παροχές για πολλά χρόνια (κυμαίνονται ανάλογα με το Δήμο) και προσδοκούν τώρα- εν όψει και των εκλογών- να λάβουν ποσά που υπερβαίνουν ακόμα και τα 1.500 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών.

Η εγκύκλιος καταλήγει πως «οι παροχές Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος των ετών 2012,2013,2014,2015,2016 που προβλέπονται στην κοινή απόφαση (σ.σ 53361/11.10.2006) και οι οποίες αποτιμώνται σε χρήμα και καταβάλλονται σε εργαζόμενους των ΟΤΑ δεν έχουν τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, καθόσον τα χορηγούμενα ποσά αντιστοιχούν σε παροχές σε είδος που συμβάλλουν στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων και που θα έπρεπε να είχαν παρασχεθεί σε αυτούς στα πιο πάνω έτη».

Συνεπώς, καταλήγει η εγκύκλιος «τα ποσά αυτά δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» ενώ σε περίπτωση που έχει γίνει παρακράτηση φόρου, υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση στη Δ.Ο.Υ με την έκδοση νέας ορθής βεβαίωσης αποδοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!