Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρ. Αικατερινάρη: Δεν υπαναχωρούμε στις ιδιωτικοποιήσεις
[Euro2day]: Ρ. Αικατερινάρη: Δεν υπαναχωρούμε στις ιδιωτικοποιήσεις

[Euro2day]: Ρ. Αικατερινάρη: Δεν υπαναχωρούμε στις ιδιωτικοποιήσεις

Μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να υποβάλουν business plan οι κρατικές εταιρείες, τονίζει η CEO του Υπερταμείου. Μια μακροπρόθεσμη στρατηγική απαιτεί να λυθούν πρώτα τα «καυτά θέματα». Στόχος, έσοδα 3 δισ. ως το 2019.

Η Ελλάδα δεν θα υπαναχωρήσει από το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μετά τη λήξη του προγράμματος, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η Ράνια Αικατερινάρη.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι δεσμευμένη να προχωρήσει τις υποθέσεις που συμφώνησε με τους δανειστές. Να σημειωθεί ότι στόχος είναι να συγκεντρωθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2019.

«Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποιο ρίσκο τώρα», απάντησε στο αν υπάρχουν κίνδυνοι για το πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι αυξανόμενα οι Ελληνες κατανοούν «την αποστολή και την αξία που μπορεί να φέρει ένας οργανισμός όπως το Υπερταμείο». Να σημειωθεί ότι το τελευταίο θα έχει την ευθύνη της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια.

«Πιστεύω ότι (οι ιδιωτικοποιήσεις) έχουν ωριμάσει στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων», υποστήριξε. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ ενός κατακερματισμένου μοντέλου όπου κάποιος μπορούσε να αποφασίσει τυχαία για το τι θα συμβεί και τι όχι».

Κακή διαχείριση, πολιτική επιρροή και έλλειψη συνεκτικής πολιτικής έχουν στοιχίσει σε κρατικές επιχειρήσεις, σημειώνει το πρακτορείο. Υπενθυμίζει ότι τα μισά από τα έσοδα του Ταμείου θα κατευθυνθούν για το χρέος και τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν στις εταιρείες για επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!