Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ελληνική ζυθοποιία
[Euro2day]: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ελληνική ζυθοποιία

[Euro2day]: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ελληνική ζυθοποιία

Η Beer Day ανέδειξε τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της ζυθοποιίας, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Τι είπαν οι ζυθοποιοί.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση Beer Day στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης HORECA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και τυφλής δοκιμής καθιερωμένων αλλά και ασυνήθιστων ειδών μπύρας.

Το παρών έδωσαν για μία ακόμα χρονιά αναγνωρισμένα πρόσωπα του χώρου όπως ο Σ. Παναγιώτου, Πρόεδρος ΕΕΖ, Ιδρυτής & Συνιδιοκτήτης της «Μικροζυθοποιία Septem», ο Αλ. Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», ο Γ. Μαρμαρέλλης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ, Ιδρυτής & Iδιοκτήτης της «Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος», ο Π. Αβραμίδης, μέλος Δ.Ε. της ΕΕΖ, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΙΞΗ Μικροζυθοποιία», ο Β. Φιλίππου, Υπεύθυνος Ανάλυσης δεδομένων αγοράς & Ανάπτυξης νέων προϊόντων της «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», ο Γ. Πέτρου, Ιδιοκτήτης της «Ζυθοποιία Πηνειού», ο Κ. Αγουρίδας, Ζυθοποιός της «Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκης».

Από τις τοποθετήσεις κάποιων από των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου του ζύθου της χώρας προκύπτει ότι άμεση προτεραιότητά τους είναι η αντιμετώπιση της εποχικότητας που χαρακτηρίζει την αγορά της μπύρας, καθώς και η δημιουργία κουλτούρας και εκπαίδευσης του καταναλωτή με τη βοήθεια της craft μπύρας, η οποία γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθιση στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!