Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Ξανθάκης
[Euro2day]: Εφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Ξανθάκης

[Euro2day]: Εφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Ξανθάκης

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών διετέλεσε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και πρόεδρος της MIG. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Aπεβίωσε σήμερα, ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΜΙG Μανώλης Ξανθάκης, μετά από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες.
Ο Δρ. Μανώλης Ξανθάκης ήταν καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο του Καναδά, όπου έλαβε Μ.Α. στα Οικονομικά με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και την Ανάλυση Συστημάτων και Μ.Β.Α. με εξειδίκευση στη Χρηματοοικονομική.

Το 1984 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Πριν από την εκλογή του στο ΔΕΠ του ΤΟΕ το 1984, αλλά και μετά υπήρξε διευθυντικό στέλεχος ή σύμβουλος τόσο σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα (σε θέματα ιδιωτικών επενδύσεων και διακρατικών σχέσεων).

Εισηγήθηκε την ίδρυση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Μελέτης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και υπήρξε ο πρώτος επιστημονικός υπεύθυνος της λειτουργίας του (1991-94). Κατά την περίοδο 1994-1998 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, ενώ διετέλεσε πρόεδρος και εν συνεχεία αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Marfin Investment Group .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!