Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού
[Euro2day]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού

[Euro2day]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ, τόνισε ότι οι νέες αυξήσεις, εάν επιβληθούν όπως ψηφίστηκαν, δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες οκτώ διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε μόλις επτά χρόνια.

Την άμεση απόσυρση του μνημονιακού νόμου που φέρνει τη νέα αύξηση στα τσιγάρα και στον στριφτό καπνό, γιατί αυτή δεν θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία, καθώς θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο των καπνοπωλών, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν σήμερα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ και ο κ. Κων. Ιακώβου, πρόεδρος της Ένωσης τόνισαν ότι οι νέες αυξήσεις, εάν επιβληθούν όπως ψηφίστηκαν, δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες οκτώ διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε μόλις επτά χρόνια, αφού:

- Η φορολογία στα τσιγάρα είναι 84% και στον στριφτό καπνό αγγίζει το 88%, αφήνοντας για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα μόνο 16 λεπτά σε κάθε 1.
- Έχει συρρικνωθεί δραματικά ο τζίρος της νόμιμης αγοράς των προϊόντων αυτών κατά 51%, σε σχέση με το 2009.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!