Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕΚΤ: Νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς
[Euro2day]: ΕΕΚΤ: Νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς

[Euro2day]: ΕΕΚΤ: Νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς

Απαιτείται νέο κανονιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των δικτύων 5G υποστήριξε η διοίκηση της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας. Οι εταιρείες ζητούν να ολοκληρωθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις κεραίες.

Στον κομβικό ρόλο των κινητών επικοινωνιών για τη μετάβαση στην ψηφιακή Ελλάδα καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αναφέρθηκε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια του 9ου Συνέδριου Mobile & Connected World, κεντρικό θέμα του οποίου ήταν το 5G.
Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών “είναι ένας από τους μεγαλύτερους μακροχρόνιους επενδυτές στην ελληνική οικονομία και συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας. Εστιάζοντας στις δυνατότητες των δικτύων του μέλλοντος οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνεργατικά με την Πολιτεία τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν στη χώρα τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή”.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του: «Υποστηρίζουμε την ανάγκη βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου και του μηχανισμού της Δημόσιας Διοίκησης, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, κατά τις οποίες εφαρμόζονται ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης, προκειμένου να αναπτυχθούν τα δίκτυα 5ης γενιάς. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης νέου σχεδίου νόμου για τα κεραιοσυστήματα θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε οι ψηφιακές τεχνολογίες του αύριο να γίνουν το νέο πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης σήμερα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!