Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΕΕΑ: Ανάγκη για «κούρεμα» των προσαυξήσεων στη ρύθμιση
[Euro2day]: ΕΕΑ: Ανάγκη για «κούρεμα» των προσαυξήσεων στη ρύθμιση

[Euro2day]: ΕΕΑ: Ανάγκη για «κούρεμα» των προσαυξήσεων στη ρύθμιση

θεωρούμε αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για το μεγάλο «αγκάθι» των προσαυξήσεων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυξάνουν ακόμα και κατά 40% το ποσό της συνολικής οφειλής κάποιου οφειλέτη.

«Χαιρετίζουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και ταυτόχρονα αισθανόμαστε δικαιωμένοι ως Επιμελητήριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Οπως αναφέρει, «είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση και σε νομικά πρόσωπα, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσαν να αποκτήσουν προοπτική βιωσιμότητας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι θεωρούμε αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για το μεγάλο «αγκάθι» των προσαυξήσεων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυξάνουν ακόμα και κατά 40% το ποσό της συνολικής οφειλής κάποιου οφειλέτη. Εφόσον υπάρξει «κούρεμα» των προσαυξήσεων, τότε το μέτρο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, προς όφελος και των οφειλετών και των δημοσίων εσόδων. Και επειδή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τις ρυθμίσεις οφειλών, όπως έχει προειδοποιήσει η κυβέρνηση, εκτιμώ ότι υπάρχει το περιθώριο για τη δραστική μείωση των προσαυξήσεων.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι φεύγει ο βραχνάς των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από περίπου 1 εκατ. οφειλέτες που κινδύνευαν να δουν τις περιουσίες τους να χάνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!