Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H EBF καλεί την ΕΕ να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης
[Euro2day]: H EBF καλεί την ΕΕ να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης

[Euro2day]: H EBF καλεί την ΕΕ να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης

Ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, το ΔΣ της ΕΤΟ επιβεβαίωσε, εκ νέου, τη δέσμευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος για τη βιώσιμη και υπεύθυνη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Nα εντείνει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε διεθνές επίπεδο ως μέρος της πολιτικής ατζέντας της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation -ETO) στη συνεδρίαση του που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπείται στην ΕΤΟ από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Γιώργο Χατζηνικολάου και τη γενική γραμματέα, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η ΕΤΟ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΟ κάλεσαν τις εθνικές κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών να αναγνωρίσουν το βασικό οικονομικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη στήριξη της ευημερίας εν γένει».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται επίσης τα εξής:

«Ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, το ΔΣ της ΕΤΟ επιβεβαίωσε, εκ νέου, τη δέσμευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος για τη βιώσιμη και υπεύθυνη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες αναγνωρίζουν το ρόλο που επιτελούν έναντι της κοινωνίας, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης, σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!