Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: DW: Νευρικότητα στο Βερολίνο ενόψει ευρωεκλογών
[Euro2day]: DW: Νευρικότητα στο Βερολίνο ενόψει ευρωεκλογών

[Euro2day]: DW: Νευρικότητα στο Βερολίνο ενόψει ευρωεκλογών

Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες βλέπου τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται. Σημαντικά κέρδη για τους Πράσινους δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Τα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των ευρωεκλογών της Κυριακής, επισημαίνει η Deutsche Welle .

Αν και οι εκλογές αφορούν την εκλογή ευρωβουλευτών, στη Γερμανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν συχνά με γνώμονα την εσωτερική πολιτική, εκτιμά η ΟύρσουλαΜινχ. Η επικεφαλής της Ακαδημίας Πολιτικής Επιμόρφωσης στην πόλη Τούτσινγκ αναμένει σημαντικές απώλειες για τους συγκυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικούς.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στα πρόθυρα νέας καθίζησης. Στις τελευταίες ευρωεκλογές απέσπασαν ποσοστό 27%. Για την ερχόμενη Κυριακή οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ένα ποσοστό μόλις γύρω στο 17%. Το χειρότερο σενάριο για το SPD είναι ότι ενδέχεται, για πρώτη φορά μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να μην αναδειχθούν δεύτερο κόμμα σε παγγερμανικές εκλογές. Όπως εκτιμά η Ούρσουλα Μινχ οι σοσιαλδημοκράτες έχουν πλέον τη ρετσινιά του ηττημένου. Για μια ακόμα φορά θα εμπλακούν την επομένη των εκλογών σε συζητήσεις για στελέχη, τις γενικότερες κατευθύνσεις και την συμμετοχή τους στη συγκυβέρνηση με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Μέρκελ.
Νευρικότητα επικρατεί ωστόσο και στους Χριστιανοδημοκράτες. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις κάποιοι θεωρούν λανθασμένη την συντηρητική πορεία που ακολουθεί η νέα πρόεδρος και πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η πολυετής παραμονή της Μέκρελ στην εξουσία ζημιώνει εν τέλει το CDU και ζητούν αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!