Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι δράσεις του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα
[Euro2day]: Οι δράσεις του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

[Euro2day]: Οι δράσεις του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Μιλώντας στο Sustainability Summit του Economist, ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και στις ευκαιρίες που προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την προσδοκώμενη πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση και δεν αφορά μόνο στην οικονομική σκοπιά, όπως στη βιωσιμότητα του χρέους, όπως συχνά αναφέρεται τελευταία, αλλά συνολικά στο τρίπτυχο Κοινωνία-Οικονομία-Περιβάλλον.» Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Γιάννης Πανιάρας στο Sustainability Summit που διοργάνωσε ο Economist, σημειώνοντας ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα μας.

Ο κ. Πανιάρας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, η Κυκλική Οικονομία και η υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε. (SDGs) τονίζοντας ότι το Συμβούλιο συμμετέχει ενεργά στην υλοποίησή τους.

Σημείωσε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την ανάθεση της διαχείρισης του σημαντικού έργου της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου για τα SDGs, στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και στη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) για την περίοδο 2021-2030.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!