Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δράσεις 15 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του επιχειρείν
[Euro2day]: Δράσεις 15 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του επιχειρείν

[Euro2day]: Δράσεις 15 εκατ. ευρώ για ενίσχυση του επιχειρείν

Δύο προγράμματα για την ενίσχυση υφισταμένων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ενεργοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εντός του Φεβρουαρίου. Ποια επενδυτικά σχέδια χρηματοδοτούνται. Έως 70% το ύψος της επιδότησης.

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για τη δημιουργία νέων (επιχειρήσεων) πρόκειται διαθέσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω δύο εξειδικευμένων δράσεων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Τα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτηθούν, τόσο για τις υφιστάμενες, όσο και για τις νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να σχετίζονται με τους τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Περιφερειακής RIS3) της συγκεκριμένης Περιφέρειας. Δηλαδή στους τομείς της αγροδιατροφής, τουρισμού – πολιτισμού, των υλικών (πλαστικών-ελαστικών, μη μεταλλικών ορυκτών) και καινοτόμων υλικών, χημικών, φαρμάκων και υγείας, περιβάλλοντος, ενέργειας και υβριδικών τεχνολογιών, ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και του τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) ενισχύονται υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της συγκεκριμένης Περιφέρειας για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το ελάχιστο ύψος του προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου για να είναι επιλέξιμο προς χρηματοδότηση, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 60.000 ευρώ και ο μέγιστος, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!