Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δράση προβολής της Ελλάδας στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον
[Euro2day]: Δράση προβολής της Ελλάδας στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

[Euro2day]: Δράση προβολής της Ελλάδας στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Το προσωπικό της πρεσβείας και οι εθελοντές αξιοποίησαν κατάλληλα την ευκαιρία για να αναδείξουν τον ελληνικό τουρισμό, τον πολιτισμό και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής γαστρονομίας.

Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον το Σάββατο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που οργανώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ για την Ημέρα της Ευρώπης.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις πρεσβείες των 28 κρατών-μελών που βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ για μια ακόμα χρονιά η ελληνική συμμετοχή αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς υπολογίζεται ότι σχεδόν 2.500 επισκέπτες βρέθηκαν εντός της πρεσβείας με τον μέσο όρο αναμονής να αγγίζει τουλάχιστον την μία ώρα.

Αυτός ακριβώς ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών καθιστά την συγκεκριμένη οργάνωση ως μια από τις κεντρικότερες δράσεις πολιτισμικής διπλωματίας.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοξενία και χρησιμοποιώντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την προβολή των μνημείων και των φυσικών ομορφιών της χώρας μας, το προσωπικό της πρεσβείας και οι εθελοντές αξιοποίησαν κατάλληλα την ευκαιρία για να αναδείξουν τον ελληνικό τουρισμό, τον πολιτισμό και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής γαστρονομίας.

Το ελληνικό τραπέζι που στήθηκε στο υπόγειο χώρο της πρεσβείας τα είχε όλα: από κρασιά και τυριά μέχρι μεζέδες και γλυκά του κουταλιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!