Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δραγασάκης: Στόχος η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη
[Euro2day]: Δραγασάκης: Στόχος η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη

[Euro2day]: Δραγασάκης: Στόχος η βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη

Ο μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα συνιστά παράγοντα δυνητικής αστάθειας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

«Η δραματική εμπειρία της ελληνικής κρίσης κατέδειξε ότι οι τυφλές δυνάμεις της αγοράς δεν μπορούν από μόνες τους να διασφαλίσουν ούτε διατηρήσιμη ανάπτυξη, ούτε βιώσιμη και δίκαιη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών (FEBEA).

Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, όπως πιστοποιείται από τις εξελίξεις αλλά και όπως αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, σχολίασε ο υπουργός και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις «θα κινούμαστε σε ένα ρυθμό ανάκαμψης της τάξεως του 1,9% – 2,5%».

«Η μυωπική επιδίωξη της μεγιστοποίησης του κέρδους, παραγνωρίζοντας τις ευρύτερες κοινωνικές, αλλά και οικολογικές ανάγκες, οδηγεί αναπόφευκτα σε ανισορροπίες, ανισότητες και κρίση. Για αυτό δεν αρκεί η ανάκαμψη. Πρέπει αυτή να στηρίζεται σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα και μία στρατηγική που θα έχει ως στόχο τη μείωση των περιφερειακών και των κοινωνικών ανισοτήτων» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε πως στην πορεία της ανάκαμψης κρίσιμος είναι ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και πως η κυβέρνηση έθεσε δύο στόχους – την εξυγίανση των συστημικών τραπεζών και στη μείωση των κόκκινων δανείων και τη διαμόρφωση ενός συμπληρωματικού εναλλακτικού χρηματοδοτικού συστήματος,

Σήμερα, «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζεται από μια ακραία συγκεντροποίηση αφού 4 συστημικές τράπεζες ελέγχουν το 97-98% του κλάδου», παρατήρησε ο Γ. Δραγασάκης προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό συνιστά παράγοντα δυνητικής αστάθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!