Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Γ. Δραγασάκης: Οι πέντε άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα
[Euro2day]: Γ. Δραγασάκης: Οι πέντε άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

[Euro2day]: Γ. Δραγασάκης: Οι πέντε άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Οι κατευθυντήριες γραμμές χαράχτηκαν στο ΚΥΣΟΙΠ. Στόχος να μην ανταγωνίζεται το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα και να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της ίδρυσης Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όσο και την ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων έγινε χθες σε επίπεδο ΚΥΣΟΙΠ.

Σε αυτή ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις συστηματικές κυβερνητικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρχές του 2015 για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η τελευταία απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική από την άποψη ότι αναφέρεται όχι μόνο στο αυτονόητο δικαίωμα δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και στη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος, με βάση και τις ως τώρα αποφάσεις του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π, τόνισε:

1. Η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

2.Δεν θα είναι ανταγωνιστική προς το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα. Αντίθετα θα διαμορφώνονται πεδία συνεργασίας.

3. Η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έχει σημαντικό ρόλο: α) Ως μηχανισμός συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς, β) Ως φορέας σχεδιασμού, συντονισμού, προτεραιοποίησης έργων και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

4. Η δημιουργία της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί εγχείρημα μακράς πνοής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!