Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δραγασάκης: Μόνη αβεβαιότητα η στάση του ΔΝΤ
[Euro2day]: Δραγασάκης: Μόνη αβεβαιότητα η στάση του ΔΝΤ

[Euro2day]: Δραγασάκης: Μόνη αβεβαιότητα η στάση του ΔΝΤ

Κανείς δεν μιλά για τέταρτο μνημόνιο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ετοιμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Κρίσιμη η μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Να στραφούμε από το θόρυβο στα γεγονότα». Οσοι μίλησαν στο ελληνοαμερικανικό συνέδριο τόνισαν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση του προγράμματος και αυτό να είναι το τελευταίο. Κανείς δεν μιλά για ένα τέταρτο μνημόνιο, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στόχος είναι το 2018 να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να έχει τερματιστεί η επιτροπεία. Παράλληλα, δεύτερος στόχος είναι να επουλώνονται πληγές του παρελθόντος.

Πρέπει όμως να γίνουν τα αναγκαία βήματα: κλείσιμο αξιολόγησης, αποσαφήνιση μέτρων χρέους (βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο) και δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Αυτά πρέπει να γίνουν τώρα τους πρώτους μήνες του 2017, τόνισε.

Οι αξιολογήσεις έκλεισαν με μεγάλες καθυστερήσεις. Το πρώτο μνημόνιο κατέληξε σε ερείπια και εγκαταλείφτηκε και το δεύτερο αφέθηκε και η 5η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η κυβέρνηση σήμερα έκανε ότι έπρεπε να κάνει, ενώ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα έχουν ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Η οικονομία είναι σε τροχιά ανάκαμψης. Το πρώτο εννεάμηνο εμφανίζει θετικό πρόσημο και πλέον μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος για το πλεόνασμα έχει επιτευχθεί οριστικά και αναμένεται και το επόμενο έτος να υπάρξει υπέρβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!