Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δραγασάκης: Χρειάζεται νέος επενδυτικός πατριωτισμός
[Euro2day]: Δραγασάκης: Χρειάζεται νέος επενδυτικός πατριωτισμός

[Euro2day]: Δραγασάκης: Χρειάζεται νέος επενδυτικός πατριωτισμός

Οι νέοι leaders των αγορών δεν θα είναι ένα κλειστό club διαπλεκόμενων ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Οι ενέργειες της κυβέρνησης για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Πέφτουν 2 δισ. ευρώ από Ταμείο Ανάπτυξης και ΕΤΕΑΝ.

Στην ανάγκη ενός νέου επενδυτικού πατριωτισμού που θα υπηρετεί το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των Growth Awards.

Ο κ. Δραγασάκης, αφού χαιρέτισε το γεγονός ότι επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς στηλιτεύουν όλο και συχνότερα το μοντέλο του πελατειακού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού του παρελθόντος, σημείωσε ότι απαιτείται μετάβαση σ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης απαιτείται μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που επενδύει τα κέρδη της, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενισχύει την έρευνα,  νοιώθει υπεύθυνη όχι μόνο απέναντι στους μετόχους αλλά και στην κοινωνία και νοιάζεται για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια και την κατάρτισή τους.

«Οι νέοι leaders των αγορών στην εποχή μας, οι νέοι πρωτοπόροι του επιχειρηματικού τομέα δε θα είναι πλέον, δεν πρέπει αλλά και δεν μπορεί να είναι, ένα κλειστό club κάποιων διαπλεκόμενων με την εξουσία και τα κόμματα, επιχειρηματιών, τραπεζιτών και μεγαλοεκδοτών» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης σημειώνοντας ότι τα νέαεπιχειρηματικά σημεία αναφοράς θα είναι εκείνα τα νέα επιτυχημένα παραδείγματα  που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!