Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΝΤ: Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα
[Euro2day]: ΔΝΤ: Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα

[Euro2day]: ΔΝΤ: Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα

Επιμένει στο δίπολο μεταρρυθμίσεις-χρέος το Ταμείο, ως προϋπόθεση για να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα. Εδωσε ώθηση στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση το Eurogroup του Ιανουαρίου.

Δεν έχω ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα, αλλά είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους, τόνισε ο Gerry Rice ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Τα θέματα συζήτησης δεν είναι νέα, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί «επί της αρχής» και εξαρτάται από δυο διαστάσεις: Πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι αναμένονταν το Ταμείο να πάρει θέση Φεβρουάριο αρκέστηκε να πει ότι «δεν έχω νέα να σας πω. Τα πάντα εξαρτώνται από την πρόοδο στις συζητήσεις στα δυο θέματα που προανέφερα. Αυτό δεν έχει αλλάξει».

Θύμισε ότι στη Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ επισημάνθηκε η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. Σε ότι αφορά το χρέος οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για το χρέους», εκτίμησε. «Δουλεύουμε με τους εταίρους για πρόοδο το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχω ημερομηνία για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι το Ταμείο πάντα δουλεύει προς όφελος των κρατών-μελών του με όποιο τρόπο είναι πρόσφορος: με την οικονομική ανάλυση, κάποιες φορές με οικονομικούς πόρους αλλά και με τεχνική βοήθεια.

«Στόχος είναι να υπηρετήσουμε τη χώρα μέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!