Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΝΤ: Στο 3,3% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020
[Euro2day]: ΔΝΤ: Στο 3,3% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020

[Euro2day]: ΔΝΤ: Στο 3,3% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020

Τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν καθοδικά, παρά τα καλά νέα από εμπόριο και το Brexit. Ενώ υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, η προοπτική παραμένει υποτονική και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για σημείο καμπής.

Μείωση κάποιων κινδύνων βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

Από την προηγούμενη έκθεση του Οκτωβρίου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, κάποια ρίσκα έχουν υποχωρήσει, με την ανακοίνωση της πρώτης φάσης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αλλά και λόγω της πιο χαμηλής πιθανότητας για Brexit χωρίς συμφωνία. Την ίδια ώρα, η νομισματική πολιτική εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάπτυξη και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Υπό το παραπάνω κλίμα, το ΔΝΤ σημειώνει, σύμφωνα με το Reuters, ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και σε υποτονικά επίπεδα.

Αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξηθεί μέτρια, από 2,9% το 2019, στο 3,3% το 2020 και στο 3,4% το 2021. Στην πρόβλεψη του Οκτωβρίου εκτιμούσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα «τρέξει» με 3% το 2019 και 3,4% το 2020. Η καθοδική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην υποβάθμιση της πρόβλεψης για τη Ινδία.

Η προβλεπόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένει αβέβαιη. Εξακολουθεί να βασίζεται στην ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών, καθώς η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες σταθεροποιείται κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Βλέπει επίσης κάποια προκαταρκτικά σημάδια που δείχνουν ότι η πτώση στη μεταποίηση και το εμπόριο ίσως φτάνει στο τέλος της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!