Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διπλή κίνηση από ΥΠΟΙΚ για «αναπτυξιακό σοκ» στα ακίνητα
[Euro2day]: Διπλή κίνηση από ΥΠΟΙΚ για «αναπτυξιακό σοκ» στα ακίνητα

[Euro2day]: Διπλή κίνηση από ΥΠΟΙΚ για «αναπτυξιακό σοκ» στα ακίνητα

Μετά το πάγωμα του ΦΠΑ στην οικοδομή σχεδιάζεται έκπτωση φόρου σε ποσοστό 40% για τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και ελαιοχρωματιστές. Προϋπόθεση να πληρώνονται με πλαστικό χρήμα. Στόχος οι «μαύρες» συναλλαγές.

Αλλεπάλληλα θετικά σοκ στην αγορά ακινήτων με έντονη δημοσιονομική διάσταση επιστρατεύει η κυβέρνηση. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες οι μεταβιβάσεις όλων των ακινήτων των οποίων η άδεια έχει εκδοθεί από τη 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά θα γίνονται χωρίς να επιβάλλεται ΦΠΑ 24% , πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδώνει» μέτρο-έκπληξη και για την έκπτωση δαπανών επισκευής, ανέγερσης ή ανακαίνισης κατοικιών.

Το τελευταίο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ότι από το 2020 για τέτοιες δαπάνες οι φορολογούμενοι θα κερδίζουν έκπτωση από τον φόρο σε ποσοστό 40%, εφόσον αυτές αφορούν σε παροχή υπηρεσιών και όχι σε προμήθεια υλικών.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως εάν ένας φορολογούμενος καταβάλλει με πλαστικό χρήμα και την έκδοση των απαραίτητων φορολογικών στοιχείων (απόδειξη ή τιμολόγιο), σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές ή άλλους επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής τις αμοιβές τους, χωρίς το κόστος των υλικών, θα κερδίζει έκπτωση από το φόρο του.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης πληρώνει 1.000 ευρώ σε έναν ελαιοχρωματιστή για να του βάψει το σπίτι. Η αμοιβή καταβάλλεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με χρέωση κάρτας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!