Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δυο όπλα και ένα στοίχημα για οικονομία-αγορά
[Euro2day]: Δυο όπλα και ένα στοίχημα για οικονομία-αγορά

[Euro2day]: Δυο όπλα και ένα στοίχημα για οικονομία-αγορά

Πού «πατάει» και τι θέλει η ελληνική αγορά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Τα επιχειρήματα των αισιόδοξων, οι προβλέψεις για ανάπτυξη και εταιρικά κέρδη και τα πονταρίσματα στα ομόλογα. Τι προβλέπουν οι αναλυτές.

Tο κλίμα αβεβαιότητας διατηρείται στο Χ.Α., καθώς τα γνωστά μέτωπα (τέταρτη αξιολόγηση, stress tests τραπεζών κ.λπ.) παραμένουν ανοιχτά, ενώ έχει προστεθεί και ο παράγοντας τις διεθνούς αβεβαιότητας μετά και τα τελευταία γεγονότα στη Συρία. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι τι περιθώρια ανόδου έχει το Χ.Α., σε ένα περιβάλλον υψηλής διεθνούς μεταβλητότητας.

Η απάντηση ασφαλώς και δεν είναι εύκολη, ούτε απλή, αλλά ούτε και τα πράγματα είναι τόσο… μονόπλευρα μαύρα. Για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετά ισχυρά επιχειρήματα στη φαρέτρα των αισιόδοξων, τα οποία υπό όρους μπορούν να εξαργυρωθούν στο ταμπλό.

Οι νέες εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία ήρθαν να επιβαρύνουν το κλίμα της ευρύτερης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, επηρεάζοντας πτωτικά -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- τα διεθνή χρηματιστήρια και προκαλώντας νέες ανησυχίες. Ωστόσο, όλοι σχεδόν αντιλαμβάνονται πως η νευρικότητα που επικρατεί στις ξένες αγορές και εκφράζεται πότε με τις εξελίξεις στη Συρία, πότε με τον κλάδο της τεχνολογίας και πότε με κάποιο twit του Ντόναλντ Τραμπ για τις εμπορικές σχέσεις της ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρώπη, έχει βαθύτερο αίτιο: το γεγονός ότι οι μετοχές έχουν τρέξει επί μακρά σειρά ετών, χωρίς ακόμη να έχουν ουσιαστικά διορθώσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!