Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δημοσιεύθηκαν οι δύο ΚΥΑ για το Ελληνικό
[Euro2day]: Δημοσιεύθηκαν οι δύο ΚΥΑ για το Ελληνικό

[Euro2day]: Δημοσιεύθηκαν οι δύο ΚΥΑ για το Ελληνικό

Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει αλλαγές κυρίως στα άρθρα της προηγούμενης απόφασης που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από το επενδυτικό σχήμα. Τι προβλέπεται για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πρώτη από τις τέσσερις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για το Ελληνικό. Πρόκειται για την ΚΥΑ με την οποία τροποποιείται Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό και είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του επενδυτικού σχήματος υπό την LamdaDevelopment. Η διοίκηση της τελευταίας είχε υποστηρίξει πως με την ΚΥΑ για το ΜητροπολιτικόΠάρκο, όπως είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, επιβάλλονταν σειρά εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού ακόμα και για παρεμβάσεις που δεν είχαν σχέση με τα αρχαία, πρόβλεψη που θα οδηγούσε σε τεράστιες καθυστερήσεις.

Η νέα ΚΥΑ προβλέπει αλλαγές κυρίως στα επίμαχα άρθρα 9 και 10 της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Για παράδειγμα, προβλέπεται πως «η παράγραφος 9 του άρθρου 14 αναριθμείται σε παρ. 8 και αντικαθίσταται, ως εξής: «8. Κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, δυνάμει της παρ. 4β του άρθρου 3 του ν. 4062/2012, έργων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εντός κτιριακών ενοτήτων του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, γνωμοδοτούν, όπου αυτό προβλέπεται και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!