Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δημαράς: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη
[Euro2day]: Δημαράς: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη

[Euro2day]: Δημαράς: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη

Η εκδήλωση με θέμα «Η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να κινηθεί ο πλανήτης προς μια βιώσιμη κατεύθυνση υπογράμμισε ο Υφ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, σε χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών της 9ης ετήσιας εκδήλωσης BRAVO 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση με θέμα «Η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο θεσμός υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Quality Net Foundation, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη και τη ζωή του ανθρώπου πάνω σε αυτόν και για πρώτη φορά φαίνεται ένα «περιβαλλοντικό» πρόβλημα να απειλεί το φυσικό θεμέλιο των κοινωνιών μας. Συγκεκριμένα, η κλιματική αλλαγή οδηγεί στην ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών, στη μείωση της γεωργικής παραγωγής, στη μείωση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων, στην αύξηση των δασικών πυρκαγιών που καταστρέφουν μεγάλες δασικές εκτάσεις και σε μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.

Ο Γιώργος Δημαράς υπογράμμισε ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δεν είναι η μόνη αιτία της αλλαγής του κλίματος, αλλά αποτελούν και το σύμπτωμα του σπάταλου και παράλογου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης που ακολουθεί η ανθρωπότητα της τελευταίες κυρίως δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!