Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διοικήσεις νοσοκομείων κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας την ΠΟΕΔΗΝ
[Euro2day]: Διοικήσεις νοσοκομείων κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας την ΠΟΕΔΗΝ

[Euro2day]: Διοικήσεις νοσοκομείων κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας την ΠΟΕΔΗΝ

Η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας, κάνει λόγο για «παιχνίδια» και «έλλειψη σοβαρότητας» από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών, αναφέρει ότι ο «χώρος της υγείας δεν είναι ο προσφορότερος για μικροπολιτικές κόντρες.

Διοικήσεις νοσοκομείων διαψεύδουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με την κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας, κάνει λόγο για «παιχνίδια» και «έλλειψη σοβαρότητας» από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών, αναφέρει ότι ο «χώρος της υγείας δεν είναι ο προσφορότερος για μικροπολιτικές κόντρες, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων. Ούτε η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος μπορεί να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων».

Αιχμηρή η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Καλαμάτας, που σημειώνει ότι «ξαφνικά χθες η ΠΟΕΔΗΝ ανακάλυψε πρόβλημα στην λειτουργία του ΤΕΠ» και προσθέτει ότι «από την φόρα που έχουν πάρει, μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα και αυτά που αναφέρουν ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα». Σημειώνει ότι «το παράδοξο δε είναι, ότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει διαφορετική άποψη για τα ΤΕΠ και μάλιστα, έχει εκφραστεί και πολύ θετικά στην διοίκηση, μετά βέβαια και τον λειτουργικό – χωροταξικό ανασχεδιασμό που έλαβε χώρα στην αρχή της χρονιάς».

Ερωτήματα προς την ΠΟΕΔΗΝ θέτει η διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών, τονίζοντας ότι, το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα, «οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία βεβαίως και υπάρχουν, γιατί για παράδειγμα στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ειδικευμένοι νευροχειρουργοί, ούτε και ειδικευμένοι αγγειοχειρουργοί», και κατά τη γνώμη της διοίκησης «σωστά».

«Η άποψη της ΠΟΕΔΗΝ, είναι ότι σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί και αυτών των ειδικοτήτων», ερωτά η διοίκηση και προσθέτει ότι «όσο για τις καθυστερήσεις στα ΤΕΠ που κοστίζουν ζωές, μήπως θα μπορούσαν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι; Για τη φύλαξη των ΤΕΠ θα ήθελαν συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης; Πότε και ποιος κατέγραψε επεισόδια;»

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ διαψεύδει και η διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης, αναφέροντας ότι δεν συνάδουν με την πραγματικότητα «και είναι φανερό ποιους σκοπούς εξυπηρετούν». Σημειώνει επίσης, ότι το δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ, «δημιουργεί γενικευμένη ανασφάλεια στους πολίτες» και αυτό «αποτελεί πραγματικό κίνδυνο διότι τους αποτρέπει από το να προσέλθουν στο σύστημα υγείας και να δεχθούν υπηρεσίες, που αποδεδειγμένα είναι ασφαλείς και από ιατρικής απόψεως πολύ ικανοποιητικές».

«Η πρόχειρη και ασαφής διατύπωση απόψεων σχετικά με τη λειτουργία γενικής εφημερίας, ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπως είναι το νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις, δημιουργεί αντί να επιλύει προβλήματα», αναφέρει η διοίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!