Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών: Ορόσημο η έξοδος από τα προγράμματα
[Euro2day]: Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών: Ορόσημο η έξοδος από τα προγράμματα

[Euro2day]: Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών: Ορόσημο η έξοδος από τα προγράμματα

Επαναλαμβάνουν την δέσμευση τους για την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη των «κόκκινων» δανείων που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα. Έμφαση σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος εκπέμπουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου του 2018, επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στην περαιτέρω δυναμική ώθηση των επενδύσεων για την ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών.

Στις δηλώσεις, στο ΑΠΕ, αναφορικά με τις τραπεζικές προκλήσεις επαναλαμβάνουν την δέσμευση τους για την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη των «κόκκινων» δανείων που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ΧρήστοςΜεγάλου, αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ελλάδα έχει κάνει ένα βήμα-ορόσημο προς την επιστροφή στην ομαλότητα, σημείο αφετηρίας για βιώσιμη ανάπτυξη. «Τους τελευταίους 15 μήνες, το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, οδηγώντας σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και ενεργοποιώντας τις προοπτικές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα».

Ο Χρήστος Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι απόλυτα επικεντρωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με την αύξηση παραγωγής νέων δανείων στα 3,1 δισ. το 2018 από 2,7 δισ. ευρώ το 2017, με την παραγωγή του πρώτου εξαμήνου 2018 να είναι σύμφωνη με το στόχο που έχει τεθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!